Przykładowe menu - sala weselna w Gabryelinie
- ok. 20.00 - Flaki lub rosół
- ok. 20.30 - Kluseczki z mięsem wieprzowym + karkówka z sosikiem borowikowym
- Lody na deser
- 22.00-23.00 - Młode ziemniaczki z koperkiem + De Volay + medalion z piersi z kurczaka
- 00.00 - Tort
- 1.00-2.00 - Kluski śląskie + mięso gulaszowe mieszane z pieczarkami i sosikiem + surówka
- Pierożki z grzybami, krokiety + paszteciki + barszczyk czerwony
Na stół:
- Sałatka warzywna
- Sałatka śledziowa z rodzynką
- Sałatka grecka
- Nózki w galarecie
- Schab po warszawsku w galarecie
- Jajko w majonezie + łosoś
- Ogórek + pomidor
- Grzybki
- Koreczki marynowane
- Wędlina (pasztet, schab, rolada z boczkiem, szynka, salami, polędwica)
- Tatar
- Ananas + brzoskwinia w syropie
- Owoce w koszach
- Owoce w parę młodą
Ciasta:
- Makowiec
- Pychotka z orzechami
- Sernik
- Ciasto tofikowe
- Babeczki
- Biszkoptowe z galaretką i owocami
- WZ
- Szarlotka
Dodatki:
- Cukierki
- Orzeszki, paluszki
- Dwa rodzaje kawy
- Herbata
- Stół wiejski