Przykładowe menu - sala weselna w Gabryelinie

  • ok. 20.00 - Flaki lub rosół
  • ok. 20.30 - Kluseczki z mięsem wieprzowym + karkówka z sosikiem borowikowym
  • Lody na deser
  • 22.00-23.00 - Młode ziemniaczki z koperkiem + De Volay + medalion z piersi z kurczaka
  • 00.00 - Tort
  • 1.00-2.00 - Kluski śląskie + mięso gulaszowe mieszane z pieczarkami i sosikiem + surówka
  • Pierożki z grzybami, krokiety + paszteciki + barszczyk czerwony

Na stół:

  • Sałatka warzywna
  • Sałatka śledziowa z rodzynką
  • Sałatka grecka
  • Nózki w galarecie
  • Schab po warszawsku w galarecie
  • Jajko w majonezie + łosoś
  • Ogórek + pomidor
  • Grzybki
  • Koreczki marynowane
  • Wędlina (pasztet, schab, rolada z boczkiem, szynka, salami, polędwica)
  • Tatar
  • Ananas + brzoskwinia w syropie
  • Owoce w koszach
  • Owoce w parę młodą

Ciasta:

  • Makowiec
  • Pychotka z orzechami
  • Sernik
  • Ciasto tofikowe
  • Babeczki
  • Biszkoptowe z galaretką i owocami
  • WZ
  • Szarlotka

Dodatki:

  • Cukierki
  • Orzeszki, paluszki
  • Dwa rodzaje kawy
  • Herbata
  • Stół wiejski